Nederlands - English

Hoofdmenu
 Home
 Ruadhan
 Voorstellen
 Nieuws
 Contact
 Gastenboek

Onze honden
 Teven
 Reuen
 In herinnering

Puppies
 Geplande nesten

De Toller
 Past een toller bij mij
 Karakter
 Rasstandaard


  Voorstellen

Mijn naam is Linda Woltman en samen met Kevin de Vos, hopen wij in 2018 ons eerste nest Tollers te kunnen fokken onder de kennelnaam "Ruadhan".

Van huis uit zijn wij beiden met honden opgegroeid. Toen wij ons eerste eigen huis kregen en eindelijk de tijd en de ruimte hadden voor een hond, zijn wij ons beter gaan verdiepen in welk ras het beste bij ons zou passen. Na een zoektocht zijn wij uitgekomen bij de Nova Scotia Duck Tolling Retriever. Na kennismaking bij een fokker werd onze keuze nog meer bevestigd.

In januari 2007 was het dan eindelijk zover, we konden onze pup ophalen, Piper was zijn naam. En door hem zijn wij besmet geraakt met het "Tollervirus". Piper was een Toller met karakter, zeker geen makkelijke "beginnershond", maar wat een gouden karakter, sociaal, baasgericht en een enorme werklust.

In 2008 hebben we besloten dat we toch wel erg graag een tweede Toller erbij wilden, en januari 2009 kwam Fellow bij ons wonen. Fellow is een stabiele Toller, met een open, vrolijk karakter en een enorme "will to please". Vanwege Fellow zijn goede kwaliteiten hebben wij besloten hem in te zetten als dekreu. Natuurlijk na alle gezondheidsonderzoeken gedaan te hebben en hem volledig te laten ontwikkelen.

Na het mogen meebeleven van de pupjes van Fellow begon het voor ons toch wel erg te kriebelen. Wij willen toch wel erg graag zelf een nest fokken maar dan ga je natuurlijk niet over een nacht ijs. Dit moet een weloverwogen beslissing zijn.

Juni 2012 kwam onze eerste Tollerdame onze roedel versterken. Yindi is haar naam. Ze is een echte dame met karakter, altijd blij, haar staart kwispelt bijna heel de dag, ze heeft een enorme drive en wil alles doen om je te plezieren.

Juni 2015 kwam onze twee Tollerdame, Joya. Zij is een dochter van Fellow. Een open, vrij, vrolijk en stabiel meisje, die enorm snel leert. Ze vind niets leuker dan samen met de baas wat doen.

Wij zijn aangesloten bij de Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland en fokken volgens hun Verenigingsfokreglement (VFR). Voor ons zijn gezondheid en karakter het belangrijkst. Onze honden zijn getest op diverse DNA testen, een aantal verplicht en een aantal niet. Daarnaast zijn ze gescreend op HD, ED en in het bezit van een DNA profiel.
 
 
Copyright Ruadhan 2016