Nederlands - English

Hoofdmenu
 Home
 Ruadhan
 Voorstellen
 Nieuws
 Contact
 Gastenboek

Onze honden
 Teven
 Reuen
 In herinnering

Puppies
 Geplande nesten

De Toller
 Past een toller bij mij
 Karakter
 Rasstandaard


  Past een Toller bij mij?

Als u overweegt een pup te kopen, dan is het raadzaam om u van tevoren grondig te laten informeren omtrent het karakter, de eigenschappen, de eisen en de opofferingen die het houden van een Nova Scotia Duck Tolling Retriever met zich meebrengen, zowel in financieel opzicht als aan inzet en vrije tijd.

Aan het houden van een hond zitten veel voordelen maar ook veel nadelen. Zo'n lief puppy, dat u met de blauwe kijkers vanuit het nest aanstaart, is natuurlijk aandoenlijk maar bedenk ook dat de pup in de jongehonden fase veel tijd en investering vraagt. Daarnaast bent u nooit klaar met opvoeden en ook trainingen zal de hond nodig blijven hebben. Bedenk dat u in weer en wind met de hond over straat zult moeten, ook als u geen zin heeft. Kijk ook in en rondom uw huis, hoe vindt u het als de hond binnenkomt en zijn modderpoten aan uw bank afveegt, zich uitschudt en uw kast met modder besmeurt? In de tuin de bollen uit de grond trekt, een gat in het gazon maakt en de boom ontdoet van zijn takken?

Vergeet daarbij ook niet, dat een Toller minimaal 2 keer per jaar zijn haren zal gaan verwisselen, sommige zelfs vaker. Deze haren vormen mooie wolkjes, maar die komt u wel overal tegen en vooral op uw kleren.

Werkt u beiden? Fulltime? Dan is het aanschaffen van een hond (iedere hond!) zeker af te raden. Werkt u part-time? Dan zou het kunnen, maar bedenk dat het een tijd duurt voordat de hond eraan gewend is om een tijdje alleen te blijven. Ga niet af op buren die de pup tussen de middag wel even willen uitlaten, het is UW hond en UW verantwoordelijkheid! Schaf ook geen hond aan omdat de kinderen het zo "leuk" vinden, het is geen speelgoed.

Koop zeker geen pup als u denkt dat u hem of haar wel buiten in een kennel groot te kunnen brengen. Een Toller is een hond, die graag in uw gezelschap zal verkeren. Een hond hebben betekend ook, dat er altijd iemand zal moeten zijn om hem of haar eten te geven, om hem uit te laten op gezette tijden, en mee te trainen, een hond heeft net als een klein kind opvoeding en regelmaat nodig. Dat houdt hem of haar geestelijk en fysiek gezond.

Denk ook aan uw vakanties! Neemt u de hond mee of gaat u deze onderbrengen in een dierenpension, of in het gunstigste geval bij een familielid of een bekende. Met een vakantie in een warm en zonnig land doet u de hond geen plezier, en dit soort vakanties zijn voor een Toller vaak te warm. De hond wil liever lange wandelingen en trektochten in een koelere omgeving en in de nabijheid van een vertrouwd persoon. Een camping of bungalowpark heeft meestal geen bezwaar als u 1 hond meeneemt, maar wanneer u gewend bent om naar een hotel te gaan, zult u er een moeten zoeken waar honden zijn toegestaan. En als de hond niet meekan, dan begint er een zoektocht naar een goed dierenpension, u wilt u hond toch niet zomaar bij de eerste de beste achterlaten? Daarbij komen dan ook nog de verblijfskosten, gezondheidsverklaringen, hondenpaspoort, speciale inentingen tegen rabiës en kennelhoest enz., enz.

Vergeet ook het uitlaten niet. Op veel locaties bent u verplicht de ontlasting van uw hond op te ruimen, dat betekent altijd een plastic zakje op zak moet hebben om de ontlasting op te ruimen. Ook is er op veel plaatsen een losloop verbod, dit betekent dat u de hond alleen op uitlaatplaatsen en losloopgebieden vrij kan laten lopen, veel van die losloopgebieden zijn vaak niet vlak naast de deur, dus dat betekent dat u er met de auto naartoe moet.

Na zo'n heerlijke wandeling gaat uw hond vies en modderig weer de auto in, want een echte Toller is af en toe gek op alles wat "vies" is! Een echte liefhebber rijdt graag wat kilometers om naar een geschikte uitlaatplaats te gaan en neemt de modderpoten op de koop toe!

Een Toller wordt net als andere honden NIET sociaal, lief en gehoorzaam geboren, de fokker én moederhond hebben het eerste aandeel hierin. Daarna is het aan u om de hond op te voeden en te trainen. U start met de puppycursus en gaat daarna verder met de vervolgcursussen, bedenk dat u dit ook moet doen als het regent, vriest of warm is. Met een hond bent u eigenlijk nooit klaar met opvoeden en trainen. Trainingen volgen kunt u met veel plezier zijn hele leven volhouden, een Toller is een leergierige en veelzijdige hond maar beslist niet de makkelijkste.

Als uw hond ouderdomsverschijnselen gaat vertonen, dan wil hij ook graag dat u er voor hem bent. Met het ouder worden komen er ook vaak kwaaltjes en mogelijk met doorlopende dierenartsbezoeken, heeft u dat dan ook voor uw maatje over ?

Mocht u hierna nog steeds interesse hebben in het aanschaffen van Toller-pup, dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.
 
 
Copyright Ruadhan 2016